SCHOUDERKLACHTEN
Shiatsu Massage Amsterdam Noord | Massage therapie PraktijkOveral pijn, wat nu?

Heb je de laatste tijd regelmatig pijnklachten aan nek en schouders of rugpijn? Voel je je ook moe en lusteloos en heb je al maanden steeds meer last van je borst of van hoofdpijn? Denk je dat deze klachten komt doordat je zoveel achter de computer zit? Ben je al voor deze klachten bij de huisarts geweest. Waarbij de huisarts opmerkt dat de klachten mogelijk komt door spanningen (stress).Bij stress wordt het lichaam in een staat van paraatheid gebracht, het put lichaam en geest uit. Je wordt zwakker ten gevolg van symptomen van stress. Bij het ervaren van stress, kan het zijn dat je voortdurend moe bent en dat je meer moeite hebt met slapen. Stress geeft door voortdurende aanspanning van de spieren, spierpijn, nek-, schouderklachten en rugpijn. Je kunt ook last hebben van darmklachten of hoofdpijn door de constante uitputting van je lichaam.


"Het is niet altijd nodig om meteen naar een dokter te gaan"Veel mensen hebben last van nekpijn, schouder- of rugklachten, wel of niet gecombineerd met hoofdpijnklachten. Het is niet altijd nodig om meteen naar een dokter te gaanSchouder en rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem. Schouder- nek en rugklachten komen vaak voort uit een ongunstig houding en bewegingspatroon. Hierdoor neemt de spanning in nek- schouderspieren aanzienlijk toe. Daarnaast speelt echter stress in veel gevallen ook een belangrijke rol. Stress beïnvloed (verhoogd) in grote mate de spierspanning in alle spieren in het lijf. Wanneer je veel stress ervaart dan is het ook logisch dat je als eerste klachten krijgt op de plekken waar je het zwakst bent.


NEKPIJN EN SCHOUDERKLACHTEN

Nekpijn en schouderklachten komen steeds vaker voor. Veel Nederlanders van 25 jaar of ouder hebben last van chronische schouderklachten en/of nekpijn. Het is mogelijk dat je je nek en schouders verkeerd gebruikt. Zit je bijvoorbeeld op de fiets met je schouders opgetrokken? Hoe is je houding op je werk? Een ongeluk, een val of overbelasting kunnen leiden tot een pijnlijke nekklachten, schouderpijn, een stijve nek of hoofdpijn vanuit de nek. Nekpijn kan behoorlijk hinderen zijn bij de dagelijkse bezigheden zoals autorijden en werken. Namelijk, het hoofd wordt voortdurend gedraaid en bewogen, zodat u de nekpijn steeds voelt.

 

De schouder is een complex gewricht is met veel

verschillende spieren. Het schoudergewricht laat een

draaiing van 360 graden toe. Juist hierdoor is de

schouder ook gevoelig voor schade en problemen

daardoor kan je schouderpijn krijgen. Hoofdpijn gaat

vaak gepaard met , spierpijn, nekpijn, schouderpijn

en rugpijn. Deze nek-, schouderklachten en rugpijn

worden veroorzaakt door spanningen in je spieren.

 

FROZEN SHOUDER

Een frozen shoulder is een ontsteking in het gewrichtskapsel van de schouder. Je ervaart pijn in de schouder die uitstraalt naar de arm. Na verloop van tijd kan er stijfheid optreden, vandaar de term frozen shoulder. Een frozen shoulder, kan ook uitstekend behandeld worden met shiatsu massage om de pijn geheel of gedeeltelijk te laten verdwijnen, waardoor er weer een dragelijk leven ontstaat ter voorkomen van extra klachten.


Overbelasting en Stress basis van nekklachten en schouderpijn

Als je niets doet, is de kans groot dat jouw klachten zich uitbreiden. Je krijgt bijvoorbeeld ook hoofdpijn en uitstraling van pijn naar de armen. Een Shiatsu behandeling voorkomt de uitbreiding van nekpijn en schouderklachten en pakt de oorzaak aan.

 

Overbelasting en Stress liggen vaak de basis zijn van nekpijn en schouderklachten. Shiatsu gaat ervan uit dat lichaam en geest een geheel zijn. Daarom word je gehele lichaam behandeld. Na een paar behandelingen zal je al verschil voelen.

 

RUGKLACHTEN

Grote kans dat je weleens last hebt gehad van lage rugklachten. Vier op de vijf mensen hebben er weleens last van. Het is een van de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim. Rugpijn is een verzamelnaam voor pijn en ander ongemak aan je rug. Sommige mensen hebben korte tijd last van hun rug en gaat de lage rugpijn vanzelf weer over, terwijl anderen langdurige (chronisch) lage rugpijn hebben.

 


Lage rugklachten zit tussen de onderste ribben en de billen, in de lendenstreek. De pijn kan veroorzaakt worden door overbelasting van de rugwervels. Bij lage rugklachten kun je last hebben van een pijnlijk of juist een doof gevoel en tintelingen. Rugpijn kan belastend zijn en langdurige lage rugklachten kunnen een leven ernstig ontregelen. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud hebben last van rugklachten. Gelukkig kun je daar wat aan doen!

 

Shiatsu benadert de onderrug klachten vanuit de oosterse en westerse geneeskunde. Als therapeut kijk ik dus - naast de lokale lage rugpijn - ook naar de onderliggende oorzaken. Echt genezen is niet het symptoom bestrijden maar de oorzaak aanpakken.

 

De oorzaak van rugklachten is verschillend, nl.:

• Verkeerde werkhouding

• Verkeerde slaaphouding

• Overbelasting

Stress en spanning

• Medisch

 

 

Klachten zijn, volgens de zienswijze van Shiatsu, een lichamelijke of geestelijke verstoring in de energie-huishouding. Raakt de stroom van energie in het lichaam gestagneerd, dan krijg je vaak klachten als rugpijn, vermoeidheid, spierpijn, verkoudheid of een onbehaaglijk gevoel. Duurt de verstoring langer, dan kunnen soms chronische klachten en gecompliceerde ziektebeelden ontstaan. De Shiatsu therapie (behandeling) is er op gericht om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij de therapie de ziekte niet kan verhelpen. De massage kan wel ondersteunend zijn door de pijn te verlichten en vermoeidheidsklachten te verminderen. Hierdoor verbetert het algeheel welzijn.


"Shiatsu is een van de weinige massagevormen die rechtstreeks de darmen masseert.

Dit kan direct een positieve reactie geven op de darmfunctie"Meer dan 3,5 miljoen Nederlanders hebben regelmatig Maag- en darmklachten. Hierbij kun je denken aan een opgeblazen gevoel of een trage of onregelmatige stoelgang.
Spijsverteringsklachten kunnen stress gerelateerd zijn. In dat geval kan ik je een massage geven om stress klachten aan te pakken en de klachten te verminderen. Een shiatsu massage biedt je ontspanning en verlichting. Een gestrest lichaam werkt niet mee om de klachten te verminderen. Daarnaast wordt bij shiatsu gekeken welke organen (maag, lever, darmen of andere) uit balans zijn en waar de belangrijkste blokkades zitten. Hier wordt aan gewerkt tijdens een massage. Een shiatsu behandeling helpt om stress en druk te verminderen, wat natuurlijk ook een oorzaak van misselijkheid, maagpijn en buikpijn kan zijn.
     

Tips ter ondersteuning voor een goede darmwerking:
      voldoende vezels in het dagelijkse menu opnemen (vooral groenten en fruit)
      •  goed kauwen ondersteunt de spijsvertering
      voorzichtig met (ijs)koude dranken en koud of rauw voedsel, dit kan kramp veroorzaken
      •  voldoende beweging is nodig voor een goede peristaltiek (darmbeweging)
      • bij verstopping kan zuurkool(sap) helpen bij darmklachten
      • bij kramp kan warme drank verlichting geven
      • drink voldoende water!
      • vermijd witmeel producten, suiker en verzadigde vetten
      • vermijd koffie, zwarte thee, frisdrank en alcohol
      vermijd stress!


"De meeste voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn"Hoofdpijn is er in vele gradaties. Hoofdpijn kan kloppend, stekend, bonkend, zeurend of drukkend zijn. De hoofdpijn kan mild of heftig zijn. Daarnaast heb je ook de chronische hoofdpijn of migraine. Vaak gaat hoofdpijn gepaard met andere klachten als bijvoorbeeld nekpijn, pms,  schouderklachten, rugklachten, menopauze, maagklachten, misselijkheid, constipatie, etc.


MEEST VOORKOMENDE HOOFDPIJN
De meeste voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Hoofdpijn door spanningen zit meestal aan beide kanten van het hoofd, de hoofdpijn is kloppend in plaats van stekend. Een shiatsu behandeling helpt goed bij deze vorm van hoofdpijn. Naast hoofdpijn door spanning zijn er andere soorten hoofdpijn. Houdt je hoofdpijn lang aan of is het een heftige pijn die niet eerder hebt gehad dan is het raadzaam de huisarts te raadplegen om ernstige oorzaken uit te sluiten.
 
Hoofdpijn komt veel voor. Meestal is er geen ernstige oorzaak. Veel soorten hoofdpijn worden veroorzaakt door stress of ander emoties. Deze zetten zich in het lichaam vast en blokkeren de energiebanen (meridianen). Tijdens een Shiatsu behandeling geef ik druk op verschillende plaatsen op je lichaam. Hierdoor worden de blokkades in de energiebanen opgelost zodat energie weer gaat stromen en de hoofdpijn verminderd of verdwijnt.


Shiatsu behandeling

Voor een eerste behandeling vraag ik je een intakeformulier in te vullen, stel ik je naar aanleiding hiervan extra vragen en vraag ik je op de futon te gaan liggen met de kleding aan. Ik bepaal aan de hand van ons gesprek en een lichamelijke diagnose  welke behandeling het beste aansluit bij je nekpijn  en/of schouderklachten. Als ik twijfel of een Shiatsu behandeling de beste behandeling is voor jou, verwijs ik je door/terug naar de huisarts.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact met me op.

Shiatsu therapie massage therapie Praktijk Amsterdam Noord

behandeld nekpijn, schouderklachten en rugpijn


Praktijk adres Shiatsu-Fit

Noord Straalt Centrum voor gezondheid

tt. Vasumweg 24A

1033 SC Amsterdam noord


(Noord Straalt ligt dicht bij de NDSM-werf in Amsterdam noord, gemakkelijk te bereiken met de pont vanaf Amsterdam Centraal).

Nek- Schouderklachten en rugpijn Amsterdam Noord

Schouder- en rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem

Nekklachten en schouderklachten

Lage rugklachten

Spijsverteringsklachten

Spijsverteringsklachten
Wat is shiatsu massage therapie?

Zen Shiatsu massage is een eeuwenoude therapie, het is afkomstig uit het oude Japan en overgenomen uit de oude traditionele Chinese geneeskunst. Met de duimen, handpalmen, ellebogen of knieën wordt druk uitgeoefend op energiebanen van het lichaam. Shiatsu praktijk Amsterdam Noord.

Klik hier voor meer informatie


Voor wie en bij welke klachten is massage therapie geschikt?

Shiatsu helpt ons de symptomen van heel wat gezondheidsklachten te verzachten en succesvol te behandelen. Dat is zowel van toepassing op klachten van lichamelijke als van geestelijke aard.

Klik hier voor meer informatie


Helpt shiatsu bij stress?

Het is een bewezen effectieve massage therapie bij klachten waarbij stress een rol speelt. Tijdens een behandeling wordt je bewuster van je lichaam en brengt ontspanning waaruit het herstel begint. Dit is zeker met stress volle tijden erg prettig. Als je meer in balans komt, verlaagt je spierspanning en bevorder je de ontspanning. Hierdoor zullen de fysieke problemen sterk verminderen of verdwijnen.

Klik hier voor meer informatie


Wordt deze therapie vergoed?

De meeste verzekeraars vergoeden shiatsu massage behandelingen geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van de zorg verzekering.

Klik hier voor meer informatie