SCHOUDERKLACHTEN
Shiatsu Japanse massage therapie | Praktijk Amsterdam Noord


Ik ben naar de shiatsu praktijk gekomen met enorme nek- en schouderklachten. Direct na de eerste behandeling merkte ik dat de pijn wat minder werd en iedere behandeling erna nam de pijn af. Door de behandelingen merk ik ook dat mijn lichaam in balans is gekomen.


Shiatsu is een geschikte massage therapie voor veel klachten. De World Health Organization (WHO) geeft Shiatsu massage therapie de voorkeur bij de volgende lichamelijke klachten: whiplash,  burn-out, rugklachten, nekpijn, en schouderklachten.

 

Veel mensen hebben last van nekpijn, schouder- of rugklachten, al dan niet gecombineerd met hoofdpijnklachten. Het is niet altijd nodig om meteen naar een dokter te gaan. Nek- schouder en rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem. Schouder- nek en rugklachten komen vaak voort uit een ongunstig houding en bewegingspatroon. Hierdoor neemt de spanning in de nek- schouderspieren aanzienlijk toe. Daarnaast speelt echter stress in veel gevallen ook een belangrijke rol. Stress beïnvloed (verhoogd) in grote mate de spierspanning in alle spieren in het lijf. Wanneer je veel stress ervaart dan is het ook logisch dat je als eerste klachten krijgt op de plekken waar je het zwakst bent.

 

Klachten zijn, volgens de zienswijze van Shiatsu, een lichamelijke of geestelijke verstoring in de energie-huishouding. Raakt de stroom van energie in het lichaam gestagneerd, dan krijg je vaak klachten als vermoeidheid, spierpijn, verkoudheid of een onbehaaglijk gevoel. Duurt de verstoring langer, dan kunnen soms chronische klachten en gecompliceerde ziektebeelden ontstaan. De Shiatsu therapie (behandeling) is er op gericht om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij de therapie de ziekte niet kan verhelpen. De massage kan wel ondersteunend zijn door de pijn te verlichten en vermoeidheidsklachten te verminderen. Hierdoor verbetert het algeheel welzijn.

 

 


Je bent niet alleen nekpijn, schouderklachten komen steeds vaker voor. Veel Nederlanders van 25 jaar of ouder hebben last van chronische schouderklachten en/of nekpijn. Het is mogelijk dat je je nek en schouders verkeerd gebruikt. Zit je bijvoorbeeld op de fiets met je schouders opgetrokken? Hoe is je houding op je werk? Een ongeluk, een val of overbelasting kunnen leiden tot een pijnlijke nekklachten, een stijve nek of hoofdpijn vanuit de nek. Nekpijn kan  behoorlijk hinderen zijn bij de dagelijkse bezigheden zoals autorijden en werken. Immers, het hoofd wordt voortdurend gedraaid en bewogen zodat u de nekpijn steeds voelt.

 

De schouder is een complex gewricht is met veel

verschillende spieren. Het gewricht laat een draaiing

van 360 graden toe. Juist hierdoor is de schouder ook

gevoelig voor schade en problemen daardoor kan je

schouderpijn krijgen. Schouderklachten gaan

vaak gepaard met hoofdpijn, rugpijn, spierpijn

en nekpijn. Deze nek-, schouderklachten en rugpijn

worden veroorzaakt door spanningen in je spieren.

 

Als je niets doet, is de kans groot dat jouw klachten zich uitbreiden. Je krijgt bijvoorbeeld ook hoofdpijn en uitstraling van pijn naar de armen. Een Shiatsu behandeling voorkomt de uitbreiding van nekpijn en schouderklachten en pakt de oorzaak aan.

 

Overbelasting en Stress liggen vaak de basis zijn van nekpijn en schouderklachten. Shiatsu gaat er vanuit dat lichaam en geest één geheel zijn. Daarom word je gehele lichaam behandeld. Na een paar behandelingen zal je al verschil voelen.

 

Shiatsu behandeling

Voor een eerste behandeling vraag ik je een intakeformulier in te vullen, stel ik je naar aanleiding hiervan extra vragen en vraag ik je op de futon te gaan liggen met de kleding aan. Ik bepaal aan de hand van ons gesprek en een lichamelijke diagnose  welke behandeling het beste aansluit bij je nekpijn  en/of schouderklachten. Als ik twijfel of een Shiatsu behandeling de beste behandeling is voor jou, verwijs ik je door/terug naar de huisarts.

 

Effect van shiatsu behandeling

Het effect van een shiatsu behandeling werkt geruime tijd na de behandeling door.  Het is verstandig om na de behandeling zelf de nodige rust te nemen en voldoende water te drinken.

 

Shiatsu kan een enorme ondersteuning zijn voor mensen met chronische klachten. In Nederland hebben veel mensen chronische klachten zoals artrose, artritis, nek- schouder en rugklachten, darmklachten en psychische klachten. Daarnaast kan Shiatsu ondersteuning geven bij herstel van ziekte, bestraling, chemo en bij fysieke of mentale klachten.

 

Wil je meer weten of een afspraak plannen? neem contact met me op.

 

 

RUGKLACHTEN

Grote kans dat je weleens last hebt gehad van lage rugklachten. Vier op de vijf mensen hebben er weleens last van. Het is een van de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim. Rugpijn is een verzamelnaam voor pijn en ander ongemak aan je rug. Sommige mensen hebben korte tijd last van hun rug en gaat de lage rugpijn vanzelf weer over, terwijl anderen langdurige (chronisch) lage rugpijn hebben.

 


Lage rugklachten zit tussen de onderste ribben en de billen, in de lendenstreek. De pijn kan veroorzaakt worden door overbelasting van de rugwervels. Bij lage rugklachten kun je last hebben van een pijnlijk of juist een doof gevoel en tintelingen. Rugpijn kan belastend zijn en langdurige lage rugklachten kunnen een leven ernstig ontregelen. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud hebben last van rugklachten. Gelukkig kun je daar wat aan doen!

 

Shiatsu benadert de onderrug klachten vanuit de oosterse en westerse geneeskunde. Als therapeut kijk ik dus - naast de lokale lage rugpijn - ook naar de onderliggende oorzaken. Echt genezen is niet het symptoom bestrijden maar de oorzaak aanpakken.

 

De oorzaak van rugklachten is verschillend, nl.:

• Verkeerde werkhouding

• Verkeerde slaaphouding

• Overbelasting

Stress en spanning

• Medisch

 


Een Shiatsu behandeling is gericht op het verbeteren van de circulatie en het verhelpen van de verstoringen in het bewegingsapparaat. Tijdens de behandeling wordt druk uitgeoefend op meridianen waardoor de circulatie van de energie wordt hersteld. Ter ondersteuning worden technieken toegepast om het bewegingsapparaat of de organen vrijer te laten bewegen. Bijvoorbeeld door het draaien en strekken van gewrichten en spieren of het vrijmaken van bindweefsel rondom de gewrichten, spieren en organen.

 

Wil je meer weten of een afspraak plannen? Neem contact met me op.


Veel gestelde vragen over Shiatsu Massage Therapie (FAQ)


Shiatsu therapie massage therapie Praktijk Amsterdam Noord

behandeld nekpijn, rug- en schouderklachten


Praktijk adres Shiatsu-Fit

Noord Straalt 

tt. Vasumweg 24A

1033 SC Amsterdam noord

(Noord Straalt ligt dicht bij de NDSM-werf in Amsterdam noord, gemakkelijk te bereiken met de pont vanaf Amsterdam Centraal).

Deel deze pagina

RUGPIJN en SCHOUDERKLACHTEN

SCHOUDER- EN NEKPIJN

Nekklachten en schouderklachten

Behandeling lage rugklachten

Lage rugklachten rugpijn

SHIATSU MASSAGE THERAPIE AMSTERDAM NOORD effectief bij Schouderklachten en rugpijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren