>
MENSTRUATIE
Shiatsu Japanse massage therapie | Praktijk Amsterdam Noord


Een vriendin gaf de tip om een shiatsu behandeling te ondergaan. Dit zou goed helpen tegen menstruatieklachten. En dat klopt! Ik heb inmiddels zes behandelingen gehad en mijn menstruatie is een stuk minder pijnlijk. Ook zijn mijn PMS klachten verminderd. Ik ben een leuker mens geworden en dat is fijn voor mezelf én mijn omgeving!’


Je hebt buikpijn, je borsten zijn gevoelig en je bent moe en prikkelbaar. “O jee, is het die tijd van de maand weer?” Menstruatieklachten.  De ene vrouw doorloopt deze dagen zonder problemen en de andere vrouw is er echt ziek van. Ook de dagen voordat je ongesteld moet worden, kunnen vreselijk zijn. Iedere vrouw met PMS, Premenstrueel Syndroom, kan daarover meepraten. Je voelt je depressief en doodop, de emoties vliegen door je lijf en je snakt continu naar vet voedsel. En dat iedere maand opnieuw…

 

Veel voorkomende menstruatieklachten:

• Buikpijn, door het samentrekken van de baarmoeder

Rugpijn, vooral in de onderrug

Hoofdpijn

• Gevoelige borsten

• Stemmingswisselingen, je bent sneller geïrriteerd

Slaapproblemen

 

Behandeling menstruatieklachten

Heb je elke maand last van menstruatieklachten? Word je hier ook zo moe van en wil je de energie vrij laten stromen, ook tijdens een menstruatie? Een shiatsu massage therapie bij menstruatieklachten is gericht op herstel van de balans in de hormoonhuishouding. Shiatsu verwijdert afvalstoffen, reguleert het zenuwstelsel en heft blokkades in het lichaam op. Na iedere shiatsu behandeling komen lichaam en geest meer in balans. Je gaat merken dat PMS, vermindert en de menstruatieklachten met minder problemen verloopt.

 

Het helpt ook bij onregelmatige menstruatiepatronen en bij:

• Te veel of te weinig bloedverlies

• Een korte of lange menstruatiecyclus

• Het uitblijven van de menstruatie

 

Neem contact met me op voor een kennismakingsbehandeling.

 

Na de shiatsu behandeling

Het effect van een shiatsu behandeling werkt geruime tijd na de behandeling door. Het is verstandig om na de behandeling zelf de nodige rust te nemen en voldoende water te drinken.

  


De overgang. Elke vrouw krijgt er op een zeker moment mee te maken. De overgang is het moment dat een vrouw een jaar lang niet gemenstrueerd heeft. Gemiddeld komt een vrouw in de overgang als ze 52 jaar is.

 

Maar 5 tot 10 jaar voor de laatste menstruatie (de menopauze ) kunnen er al heel wat klachten zijn. Zo kunnen slaap, cyclusduur, mate van bloedverlies, stemming, gewicht, energie, spier- vetverhouding etc. al veranderen. Deze overgangsklachten ook wel postmenopauzale klachten genoemd, kunnen het dagelijks leven sterk beïnvloeden.

 

Ook na de overgang kunnen nog jarenlang dergelijke klachten voorkomen. Al met al een lange periode waarin klachten worden ondervonden.

 


Klachten tijdens de overgang verschillen sterk van vrouw tot vrouw. Tijdens de pre-menopauze schommelt de hormoonspiegel sterk, waardoor de ovulatie steeds vaker wegblijft, als ook de daarop volgende menstruatie. Bekende lichamelijke overgangsklachten zijn hevig transpireren en moeheid. Geestelijke overgangsklachten zijn bijvoorbeeld stemmingswisselingen en lusteloosheid.


De meest voorkomende tijdens de overgang zijn:

• Opvliegers

• (nacht) Zweten

• Onregelmatig bloedverlies

Slapeloosheid

Hoofpijn

• Gewrichts- en spierpijn

• Stemmingswisselingen

• Depressieve gevoelens

• Gewichtstoename

 

Overgangsklachten zijn niet alleen maar lastig, ze duiden ook een nieuwe periode aan.

Dat klinkt zo prachtig dat je bijna vergeet dat de klachten die daarmee gepaard gaan vervelend zijn en je ritme er behoorlijk door verstoord kan raken.

 

Shiatsu behandeling

Iedere vrouw ervaart de overgang anders. Overgangsklachten die voorkomen verschillen, er is geen standaard behandeling. Shiatsu therapie brengt verlichting in je overgangsklachten, namelijk:

1. Geestelijke rust

2. Ontspanning

3. Meer energie

4. Beter slapen

5. Minder opvliegers

 

Tijdens de behandeling wordt druk uitgeoefend op de energiebanen in het lichaam, waardoor de balans binnen het lichaam wordt hersteld. Een goede balans van de energie zorgt voor minder opvliegers en meer geestelijke rust. Hierdoor zal het slaappatroon verbeteren en zal het energieniveau worden hersteld.

 

Wil je meer weten of een afspraak plannen? Neem contact met me op.


Veel gestelde vragen over Shiatsu Massage Therapie (FAQ)


Praktijk adres Shiatsu-Fit

Noord Straalt 

tt. Vasumweg 24A

1033 SC Amsterdam noord

(Noord Straalt ligt dichtbij de NDSM-werf in Amsterdam noord, gemakkelijk te bereiken met de pont vanaf Amsterdam Centraal). Deel deze pagina

MENSTRUATIEKLACHTEN

menstruatieklachten

DE OVERGANG

OVERGANGSKLACHTEN

Menstruatieklachten tijdens de overgang. | Shiatsu therapie om de hormoonhuishouding te herstellen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren