SLAPELOOSHEID
Shiatsu Japanse massage therapie | Praktijk Amsterdam Noord

SLAPELOOSHEID THERAPIE

Shiatsu massage therapie Amsterdam Noord


Bijna allemaal hebben we weleens last van slapeloosheid.  Niet in kunnen slapen, vaak wakker worden gedurende de nacht, midden in de nacht wakker worden en moeilijk weer slapen of veel te vroeg in de ochtend wakker worden en uren liggen piekeren of zonder aanwijsbare oorzaak wakker blijven.  Meestal is niet kunnen slapen een tijdelijk bijverschijnsel van stress of een ingrijpende emotionele gebeurtenis in iemands leven, zoals bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of verandering van werk. Er zijn verschillende vormen van niet kunnen slapen waardoor we minder aan onze nodige slaap toekomen. Als je gedurende lange tijd last hebt van slapeloosheid kan dit invloed hebben op je dagelijks functioneren. Je bent overdag moe, snel prikkelbaar en hebt moeite met concentreren. Op termijn kan langdurige slecht slapen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid.

 

Van slecht of niet kunnen slapen kun je letterlijk ziek worden. Het heeft nadelige gevolgen voor je immuunsysteem en wordt in verband gebracht met aandoening als diabetes type 2, hart- en vaatziekten, overgewicht en psychische problemen. Dagelijks slikken 11% van de vrouwen en 4% van de mannen tussen de 40 en 65 jaar slaaptabletten. Slaapmiddelen camoufleren het probleem. Na twee weken worden slaapmiddelen minder werkzaam en bovendien is het bij langer gebruik moeilijk om ermee te stoppen. Slaappillen zijn verslavend!

 

NIet kunnen slapen en Shiatsu therapie

Shiatsu massage behandelt slaap problemen vanuit een benadering waarbij niet alleen naar de slapeloosheid zelf gekeken wordt, maar vooral naar de onderliggende oorzaken zoals: 

• Een emotionele gebeurtenis

Stress

• Piekeren

• Hoge werkdruk

• Leefstijl

 

Behandeling van niet kunnen slapen

Een Shiatsu therapie behandeling richt zich op het verminderen van slaapproblemen en het voorkomen van chronische slapeloosheid (insomnia). Op basis van de diagnose weet ik welke shiatsu behandeling nodig is om de oorzaak van de niet kunnen slapen aan te pakken. Dit gebeurt door de circulatie van de energie in bepaalde organen of delen van het lichaam te verbeteren en deze in andere organen en delen van het lichaam juist tot rust te brengen. Een shiatsu therapie behandelingen zal het slaappatroon verbeteren, meer rust maar vooral meer energie als resultaat hebben. Vaak ontstaat er door de behandeling ook meer inzicht in de onderliggende oorzaken van de niet of het slechte slapen.

 

Door de nachtrust te verbeteren, verdwijnen na een tijd de andere klachten die gepaard gaan met vermoeidheid, zoals slechte concentratie, stress, angst, een kort lontje hebben en overprikkeld zijn. U gaat zich weer fit voelen, beter concentreren en meer sociale activiteiten ondernemen.

 

Helaas kan ik je te drukke baan niet weg behandelen of je familieperikelen oplossen, maar je wordt wel sterker en komt weer terug in balans. En niet te vergeten:  je slaapt weer beter.

 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.

 


Het gevoel van vermoeidheid kent iedereen waarschijnlijk wel. Vermoeidheid beïnvloedt je geest. Als je moe bent, is het vaak lastig om je te concentreren. Je kunt chagrijnig en sneller geïrriteerd of emotioneel zijn. Waarschijnlijk heb je geen zin om iets te ondernemen. Daarnaast kan het lichamelijke klachten geven, zoals hoofdpijn, duizeligheid, wat onhandiger zijn dan normaal, een bleke huid en kringen onder je ogen.Vermoeidheid is een gebrek aan energie. Je voelt je niet meer zo fit als normaal, bewegen, praten, denken, alles gaat moeilijker vanwege de uitputting. Je wilt het liefst slapen. Als je langdurig moe bent en het je dagelijkse leven sterk beïnvloedt, dan is vermoeidheid een probleem.


Oorzaken van vermoeidheid 

Langdurige vermoeidheid kent vele verschillende oorzaken.

  • Regelmatig te weinig slapen.
  • Bloedarmoede
  • Stress
  • Schildklierproblemen


Maar wanneer is vermoeidheid niet meer normaal? Wanneer moet je je zorgen maken? Als je elke avond vermoeid of wel chronisch vermoeid bent? Als je een paar nachten goed slapen nodig hebt om bij te komen is er niets aan de hand. Maar ben je langere tijd moe en futloos dan is het verstandig om verder te kijken. Je bent  vermoeid of je bent chronisch over vermoeid.Ben je vaak moe? Met enkele maatregelen kun je eerst proberen om daar zelf iets aan vermoeidheid te doen.

 

- Slecht kunnen slapen is vaak de oorzaak van vermoeidheid.

- Geen alcohol: drank zorgt ervoor dat je minder diep en  onrustiger slaapt.

- Van bewegen krijg je energie. Minstens vijf keer per week een half uur bewegen is goed voor je.

- Voorkom stress.

- Laat alle beeldschermen eens een dag of avond in de week uit.

 

Helpen de bovenstaande tips niet? (Aanhoudende) vermoeidheid kan allerlei oorzaken hebben, zowel psychisch als lichamelijk. Weet je wat bij jou de achterliggende oorzaak is, dan kun je daarmee aan de slag. In sommige gevallen kun je dat in je eentje, in andere gevallen kan shiatsu therapie uitkomst brengen.

 

Hoe kan Shiatsu therapie helpen bij vermoedheid

Je uithoudingsvermogen is beperkt wanneer je energiestroom geblokkeerd of onderbroken is. Waarvoor voel je je vermoeid. Shiatsu massage is een behandelmethode die energie weer vrij laat doorstromen waardoor vermoeidheid verminderd of zelfs verdwijnt.

 

Het kan voorkomen dat je juist (extra) vermoeid bent na een behandeling. Je kunt je zwaar en loom voelen. Misschien val je wel om van de slaap. Dit is geen ongebruikelijke reactie. Je lichaam is hard aan het werk om weer in balans te komen.

 

Wil je voorkomen dat je chronisch vermoeid raakt? Een Shiatsu massage therapie behandeling werkt ook uitstekend prefentief. Eventuele beginnende blokkades worden direct opgelost voordat ze problemen geven.

 

Wil je meer weten of een afspraak plannen? neem contact met me op.


Veel gestelde vragen over Shiatsu Massage Therapie (FAQ)


Praktijk adres Shiatsu-Fit

Noord Straalt 

tt. Vasumweg 24A

1033 SC Amsterdam noord

(Noord Straalt ligt dichtbij de NDSM-werf in Amsterdam noord, gemakkelijk te bereiken met de pont vanaf Amsterdam Centraal). 

Deel deze pagina

Therapie Amsterdam Noord bij slapeloosheid

VERMOEIDHEID

Maatregelen tegen moeheid

SHIATSU EFFECTIEF BIJ SLAPELOOSHEID EN VERMOEIDHEID | AMSTERDAM NOORD

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren