OVER MIJ
Shiatsu Japanse massage therapie | Praktijk Amsterdam Noord


Ik ben Erwin Keuning en gediplomeerd Shiatsu therapeut. Ik heb de

vierjarig HBO-opleiding Shiatsu-therapeut aan de Zen Shiatsu School

te Amsterdam gevolgd.

 

Ik zal eerst wat over mezelf vertellen. Een tijd geleden kreeg ik een

burn-out. Ik heb toen met allerlei therapeuten gesproken. Het duurde

lang voordat ontdekt werd, hoe ik geholpen kon worden. Gelukkig kwam

ik uiteindelijk in aanraking met Shiatsu therapie.

 

Toen ik voor het eerst een Shiatsu behandeling kreeg was ik direct onder de indruk van het resultaat. De behandeling zorgde voor ontspanning, rust en balans tussen lichaam en geest. Hierdoor raakte ik geinteresseerd in Shiatsu.

 

Nu ik de opleiding tot Shiatsu therapeut heb gevolgd, wil ik mijn ervaringen graag delen! In 2016 startte ik met mijn praktijk Shiatsu-Fit. Shiatsu geven is voor mij in het hier en nu zijn, met volle aandacht aanwezig zijn voor de ontvanger (jou). Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen in balans te blijven of deze balans te hervinden.

 

Gezond zijn en gezond blijven is voor iedereen belangrijk, het is voor mij een uitdaging je daarbij te helpen. Ik ontvang je graag in mijn praktijk bij NoordStraalt zodat je kan ervaren wat shiatsu voor jou kan doen.

 

Ik ben aangesloten bij:

 

Het diploma Westerse Medische Basiskennis (volgens Plato eindtermen), met ingang van 2017 verplicht voor registertherapeuten, heb ik behaald op 21 juni 2015.

 

Daarnaast heb ik ook de cursus Shiatsu-stoelmassage gevolgd. Ik blijf mijn kennis verdiepen jaarlijks volg ik bijscholing en intervisie om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen.

 

Bovendien volgde ik enkele jaren trainingen Zhan Zhuang Chi Kung bij Rebekka Lüthi.  Zhan Zhuang Chi Kung, vrij vertaald 'staan als een boom' bestaat uit het in verschillende houdingen staan, waarbij de Ki door het lichaam gaat  stromen.  Hoewel dit betrekkelijk eenvoudig lijkt, blijkt het een fascinerende en opmerkelijk effectieve manier om mijn weerstand en gezondheid te versterken.  Zhan Zhuang Chi-Kung help me vitaal te voelen en prefentief aan mijn gezondheid te werken. Het beoefenen van Chi-Kung is niet alleen leuk om te doen het helpt me ook om een goede Shiatsu-therapeut te zijn.

 


Chi Kung betekent hetzelfde als Qi Gong, maar is slechts anders omgezet uit de Chinese taal. De vertaling van 'Chi' is energie en van 'Kung' is beoefening. Chi Kung omvat een groot aantal systemen waarbij vitale levensenergie wordt geactiveerd en gecultiveerd. De oorsprong ligt in China waar het al vanaf 700 v.C. wordt toegepast voor gezondheid en krijgskunsten. Er zijn zeer oude Boeddhistische en Taoïstische invloeden in terug te vinden.

 

De combinatie van lichamelijke oefeningen en aandachttraining is zeer effectief om gezondheid en vitaliteit te herwinnen, versterken en behouden. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbetert. Lichaam, geest en Chi worden op een diep niveau gevoed en worden tot eenheid gesmeed door deze meditatie in beweging.

 


Zhan Zhuang betekent vrij vertaald ‘staan als een boom'. Je spreekt het uit als ‘Tsam Tsong Tjie Koeng’. Langere tijd in verschillende basishoudingen stilstaan is de kernoefening binnen deze stijl. Dit wordt afgewisseld met aandachtige bewegingen, dynamische oefeningen, looptraining, partnerwerk, strek- en ontspanningsoefeningen.

 

Zhan Zhuang Chi Kung onderscheidt zich van veel

andere vormen van Chi Kung doordat circulatie van

energie in het lichaam niet wordt verbeterd doordat de

circulatie met de gedachten wordt geleid, maar door

een combinatie van stille houdingen en dynamische

oefeningen. Deze methode is uniek aan Zhan Zhuang.

 

De grondlegger is de befaamde Grootmeester Wang Xiang Zhai (1885-1963). Hij heeft vele Martial Arts grondig bestudeerd en Zhan Zhuang Chi Kung ontwikkeld als onderdeel van een groter systeem; I-Chuan of Yichuan (Da Cheng Chuan). Van dit hele systeem vormt Zhan Zhuang Chi Kung de meest fundamentele stap, de basis.

 


De training is erop gericht om eerst voor kortere tijd en later voor langere tijd in verschillende houdingen te zitten en te staan. De essentie van de training is om in de houdingen je natuurlijke kracht terug te vinden en daaraan door middel van beweging richting te geven. Chi kung traint de dieper gelegen houdingsspieren. Door langer eenzelfde houding aan te nemen, kom je je gewoontepatronen tegen.

 

 In Zhan Zhuang chi-kung komen gezondheidsoefening en lichaamsbewustzijn samen.                   Chi kung is een bindweefseltherapie. Fysieke   klachten waaronder nek-, rug- en schouderpijn (RSI) verminderen beduidend en je geestkracht wordt versterkt. Door regelmatige training worden de verbeteringen van lichamelijke en emotionele gezondheid blijvend. Chi kung is de kunst van de batterij opladen.

  

Wat heb je eraan?

Uit studies blijkt dat thai chi en chi kung verlies aan evenwicht van aanzienlijke verbetert. Ook zijn er aanwijzingen thai chi en chi kung helpt om de kwaliteit van de aderen te verbeteren. Recent onderzoek toont aan dat de bewegingsleer zorgt voor een lagere bloeddruk, lagere glucose- en cholesterolwaarden en een verbeterde fitheid bij hartfalen. Steeds vaker wordt thai chi, chi kung en yoga voorgescheven aan kankerpatienten, omdat het hen helpt beter met hun ziekte om te gaan. Men is minder vermoeid, heeft een  verbeterd imuumfunctie (minder infecties) en meer ontspanning.       

 

Bekijk hier de documentaire: Zhan Zhuang Chi Kung (Lam Kam Chuen)

  

Bronnen:

http://luthipraktijk.nl

http://www.chi-kung.nl

Deel deze pagina

EVEN VOORSTELLEN

Erwin Keuning shiatsu-Therapeut

WAT IS CHI KUNG

Zhan Zhuang Chi Kung

Chi Kung

Hoe werkt Zhan Zhuang chi kung?

SHIATSU JAPANSE MASSAGE THERAPIE | PRAKTIJK AMSTERDAM NOORD

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren