>
OVER MIJ
Shiatsu Japanse massage therapie | Praktijk Amsterdam Noord


Ik ben Erwin Keuning, gediplomeerd Shiatsu therapeut. Daarvoor heb de

vierjarig HBO-opleiding Shiatsu-therapeut aan de Zen Shiatsu School

te Amsterdam gevolgd.

 


Ik zal eerst wat over mezelf vertellen. Als ervaringsdeskundige weet ik wat

het is om een burn-out te ondergaan. Een paar jaar geleden ging het op een dag niet langer en kon ik me niet anders dan ziek melden. Mijn lichaam gaf op allerlei manieren aan dat het genoeg was geweest. Ik kreeg dagelijkse handelingen niet meer voor elkaar. Mijn hoofd was zo moe en zat vol, zodat een beslissing nemen moeilijk was. De vaatwasser leeg ruimen of boodschappen doen werden opeens lastig. Kiezen of ik pindakaas of kaas op mijn boterham wilde, was moeilijk.


"Ik was mezelf niet meer en zag niet in hoe het nu verder moest"


Ondanks dat ik totaal was uitgeput kon ik niet slapen. Ik kreeg druk op mijn borst, mijn spieren deden zeer. Ik kon niet helder meer denken, er was teveel chaos in mijn hoofd. Ik was mijlenver bij mijn gevoel vandaan, het was moeilijk om mijn emoties zoals boosheid en verdriet te voelen en te benoemen, spontaniteit kende ik niet meer. Ik raakte het vertrouwen in mijn eigen lijf en hoofd compleet kwijt, ik was mezelf niet meer en zag niet in hoe het nu verder moest.Via de bedrijfsarts kreeg ik een behandelingstraject bij een psycholoog aangeboden. Deze psycholoog vond dat ik snel weer aan de slag moest, maar dat ging dus niet. Ik voelde me onbegrepen. Via de huisarts ging ik aan de slag met een andere psycholoog. Deze psycholoog schreef me antidepressiva voor, maar daardoor ging ik als een soort zombie door het leven. Het voelde alsof mijn problemen niet werden aangepakt, maar onderdrukt. Neem ik mijn huisarts of de psychologen iets kwalijk? Niet echt, want konden ze wel weten dat ik burn-out had?


Het duurde vrij lang voordat iemand me kon vertellen wat ik mankeerde. Bij toeval kwam ik uiteindelijk met een burn-out ervaringsdeskundige in contact. Ik vond het een verademing om eindelijk iemand gevonden te hebben, die goed begreep hoe ik me voelde. Hij heeft mij ook in contact gebracht met een Shiatsu therapeute die ervoor heeft gezorgd dat ik via mijn lichaam aan mijn herstel kon werken.


"Een shiatsu massage is intensiever en heeft een diepere doorwerking en sterker helend effect dan traditionele ontspanningsmassage"Na meerdere Shiatsu sessies voelde ik hoe intens mijn lichaam reageerde op de behandelingen en hoe de klachten minder werden. Met deze therapie leerde ik dat mijn lichaam de oorzaak van de burn-out aanwees. Mijn connectie met mijn gevoel kwam terug en dat was de eerste stap naar genezing. Door de Shiatsu behandelingen werd ik weer bewust van mijn lichaam en kreeg ik een impuls om de vastzittende gevoelens en emoties los te laten. Na iedere behandeling kreeg ik het gevoel dichter bij mezelf te komen. Ik kon steeds beter benoemen wat er in mij omging. Het is daardoor helemaal goed gekomen met mij. Ik kreeg mijn energie terug. Niet alleen heeft Shiatsu mij lichamelijk geholpen, maar ik merkte ook de mentale voordelen van Shiatsu. Ik kon mij beter concentreren. Ik was zo onder de indruk van het resultaat van de Shiatsu behandelingen dat mijn interesse was gewekt. Ik besloot de vierjarige opleiding Zen Shiatsu te gaan volgen. Heb je vragen over Burn-out of over mijn verhaal neem gerust contact met mij op.


"Ik weet uit eigen ervaring hoe helend shiatsu therapie kan zijn"Nu ik de opleiding tot Shiatsu therapeut heb gevolgd, wil graag ik mijn ervaringen delen! In 2016 startte ik met mijn praktijk Shiatsu-Fit. In mijn praktijk wil ik je graag helpen om jouw lichamelijke en emotionele klachten te verlichten en ontspanning te geven. Ik weet uit eigen ervaring hoe helend shiatsu therapie kan zijn.


Gezond zijn en gezond blijven is voor iedereen belangrijk. Het is voor mij een uitdaging je daarbij te helpen. Ik ontvang je graag in mijn praktijk bij Noord Straalt centrum voor gezondheid, zodat je kan ervaren wat Shiatsu voor jou kan doen. Voor mij is het een mooi compliment als mensen tevreden naar huis gaan en zich weer prettig voelen in hun eigen lichaam.


Ik ben aangesloten bij:

 

Het diploma Westerse Medische Basiskennis (volgens Plato eindtermen), met ingang van 2017 verplicht voor registertherapeuten, heb ik behaald op 21 juni 2015.

 

Daarnaast heb ik ook de cursus Shiatsu-stoelmassage gevolgd. Ik blijf mijn kennis verdiepen jaarlijks volg ik bijscholing en intervisie om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen.


Praktijk adres Shiatsu-Fit

Noord Straalt Centrum voor gezondheid

tt. Vasumweg 24A

1033 SC Amsterdam noord


(Noord Straalt dichtbij de NDSM-werf in Amsterdam noord, gemakkelijk te bereiken met de pont vanaf Amsterdam Centraal).

 Deel deze pagina

EVEN VOORSTELLEN

Erwin Keuning shiatsu-Therapeut

Mijn Burn-out verhaal

De bedrijfsarts en psychologen

Shiatsu therapie sessies

>Zen Shiatsu therapie opleiding
SHIATSU JAPANSE MASSAGE THERAPIE | PRAKTIJK AMSTERDAM NOORD